آیت‌الله رشاد: انتقاد را نباید با انتقام خلط کرد
کد خبر: 3949175
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۳
در واکنش به اظهارات احمد جهان‌بزرگی در برنامه زاویه/

آیت‌الله رشاد: انتقاد را نباید با انتقام خلط کرد

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در واکنش به «توهین اخیر به رئیس‌جمهوری در یک برنامه سیما» با تأکید بر ضرورت حفظ حریم مقامات کشور گفت: انتقاد کردن حق هر کسی است اما کسی حق افترا زدن به دیگری را ندارد و انتقاد را نباید با انتقام خلط کرد.

واکنش آیت‌الله رشاد به اظهارات احمد جهان‌بزرگیبه گزارش ایکنا به نقل از پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، رئیس و مؤسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ابتدای درس خارج پنج‌شنبه، دوم بهمن‌ماه گفت: افترا غیر از انتقاد است، انتقاد حق هرکسی است اما هیچ‌کس حق افترا بستن به غیر را ندارد حتی اگر طرف انتقاد منتقد کافر و منافق باشد، شرعا افترا بستن به اهل کفر و اصحاب نفاق هم حرام است.

وی ادامه داد: نباید انتقاد با انتقام خلط شود و نقد از نفی، ماهیتا و غایتا متفاوت است، غرض از نقد و انتقاد اصلاح و نهی از منکر است.

آیت‌الله رشاد تصریح کرد: رعایت حریم مقامات و مسئولان نظام مورد تأکید جدی رهبر معظم انقلاب است و باید به جد هم رعایت شود، البته این بدان معنا نیست که مسئولان هر کاری بکنند از مصونیت بی‌حد و حصر برخور دارند.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تأکید کرد: ما طلبه‌ها بیش از سایر اقشار باید پایبند منطق و اخلاق نقد و امر به معروف و نهی از منکر باشیم، طرح مطالب ناصواب و به شیوه ناصواب‌تر قبیح مضاعف است.

رشاد افزود: صدا و سیما باید با تدابیر شایسته و تدوین شیوه‌نامه‌های مناسب و توجیه افرادی که این تریبون ملی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، از وقوع موارد دور از منطق و اخلاق در برنامه‌های خود پیشگیری کند تا هر از چندی شاهد رخدادهای دور از منطق و اخلاق و موازین شرعی در برنامه نباشیم.

در ادامه خبر پژوهشگاه شده است: در روزهای گذشته صحبت‌های خارج از عرف اخلاقی و علمی یکی از میهمانان برنامه تلویزیونی «زاویه» موجب اعتراض اهالی اندیشه و فرهنگ شده است.

همچنین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بیانیه اعلام کرد:

«در پی حواشی ایجاد شده از سوی میهمان ویژه برنامه زاویه حجت‌الاسلام والمسلمین احمد جهان‌بزرگی، متأسفانه در اقدامی غیرحرفه‌ای و به اشتباه، نسبت به سِمَت علمی نامبرده، جعل عنوان صورت گرفته و ایشان عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی معرفی شده‌اند، در حالی که هیچ‌گونه رابطه استخدامی با این مجموعه ندارند.

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی که خود سال‌ها پایگاه رسمی برگزاری جلسات نقد و نظر علمی و محل تضارب آرا، به صورت اصولی و اخلاق‌مدارانه بوده است، ضمن ناشایست شمردن این اقدام خارج از دایره نقد عالمانه، با ارسال نامه‌ای رسمی از شبکه چهار سیما و سایر رسانه‌ها، حذف و اصلاح مطلب فوق را در تبیین عدم ارتباط فرد مذکور با این مجموعه علمی ارزشمند، مطالبه کرده است.»

انتهای پیام
captcha