شاعر آئینی و کارشناس تاریخ، همزمان با سالروز شهادت سیدالساجدین، حضرت سجاد(ع) و از پیامآوران نهضت عاشورا قطعه شعر «سجاده معنا» را به مخاطبان ایکنا تقدیم کرده است.
کانون پرورش فکری در ادامه برنامه معرفی کتابهای مناسب به کودکان، نوجوانان و خانوادهها مجموعهای از کتابهای منتشرشده با مضمون عاشورایی و اربعین حسینی را نمایهسازی کرده است.
سیدمسعود علویتبار؛ شاعر و پژوهشگر تاریخ اسلام، به مناسبت روز یازدهم عاشورا و حرکت کاروان اسرای کربلا بعد از شهادت اباعبدالله(ع) و یاران باوفایش شعر آئینی «شب تنهایی زینب(س)» و نوحه این اثر را به مخاطبان ایکنا تقدیم کرد.
علی داودی معتقد است: برخلاف تصور رایج، شعر عاشورایی ما تجربههای خوبی در نوگرایی دارد ولی به دلیل اینکه شعر آزاد و عاشقانه بیشتر مورد توجه قرار دارد، به این تجربیات کمتوجهی شده است.
نویسنده کتاب «شرح غم حسین(ع)» با عنوان فرعی «ترجمه انتقادی از علمای اهل سنت، بخش اصلی مقتل خوارزمی» با تأکید بر آنکه سهم بالایی از منابع مقاتل حسینی از علمای محب شیعه به دست ما رسیده است تصریح کرد: معنای حقیقی شعار «هیهات منا الذله» همان تبعیت از رهبری چه در جنگ و چه در صلح است که بزرگانی چون حضرت عباس(ع) به ما آموختند و نسبت به آن بی توجه هستیم.
نویسنده مجموعه 12 جلدی قهرمانان کربلا با انتقاد از آنکه نویسندگان ما در نگارش آثارادبیات دینی برای خردسالان و کودکان گمان میکنند که مخاطبان هدف آنها دانش ابتدایی مسائل دینی را دارند، در حالی که به هیچوجه اینگونه نیست تصریح کرد: بیتوجهی به علوم میانرشتهای چون روانشناسی، پدیدارشناسی و رفتارشناسی، آسیب مهم ادبیات دینی و عاشورایی خردسالان و کودکان است.
شاعر آئینی و از نضج دهندگان جریان «شعر هیئت» در کشورمان با تاکید بر آنکه هر شعری که از عاشورا میگوید عاشورایی نیست، تصریح کرد: مصیبتِ مقدس، حماسه و عرفان، عصاره شعر عاشورایی است.