گزارش ایکنا از حضور سخنگوی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی
کد خبر: 4191081
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۴

گزارش ایکنا از حضور سخنگوی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی

سخنگوی وزارت امور خارجه با حضور در استان خراسان جنوبی، با آیت الله عبادی،‌ نماینده ولی فقیه استان دیدار کرد.

ناصر کنعانی،‌ سخنگوی وزارت امور خارجهبه گزارش ایکنا از خراسان جنوبی،‌ ناصر کنعانی،‌ سخنگوی وزارت امور خارجه امروز، 10 دی ماه با حضور جواد قناعت،‌ استاندار خراسان جنوبی، با آیت‌الله سیدعلیرضا عبادی،‌ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بیرجند دیدار کرد.

در ابتدای این نشست استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: از زمان استقرار دولت سیزدهم در استان شاهد اتفاق خوبی در حوزه زیرساخت‌ها و گازرسانی در سطح استان هستیم. طرح گازرسانی از دشتک زابل به نهبندان و سربیشه با با اعتبار ملی بیش از هشت هزار میلیارد تومان در حال اجرا است.

وی با اشاره به اینکه ساخت راه‌ آهن خراسان جنوبی برای اتصال مرکز استان به ریل سراسری، افزود: طول خط راه‌ آهن ۹۹۱ کیلومتر است که ۴۳۲ کیلومتر در ۱۵ قطعه در استان واقع شده و برخی قطعه‌ها فعال است و مابقی هم فعال خواهد شد.

به گفته وی؛ مشکل تأمین مالی پروژه راه آهن با موافقت مقام معظم رهبری از محل تهاتر نفتی در حال انجام است.

استاندار اظهار کرد: انتقال آب دریای عمان به استان خراسان جنوبی در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ وارد فاز چهارم یا همان لوله‌گذاری می‌شود.

قناعت با اشاره به افتتاح پست ۱۳۲ کیلوولت و احداث جاده‌های مواصلاتی در استان، عنوان کرد: خراسان جنوبی در طرح نهضت ملی مسکن جزو استان‌های برتر است.

وی با اشاره به سفر رئیس‌ جمهور به استان و دیدار با مردم درمیان خاطرنشان کرد: در جریان سفر رئیس جمهور به درمیان، ائمه جمعه شیعه و سنی یکی از دغدغه‌های جدی مردم شهر اسدیه را راه‌اندازی مجدد این کارخانه عنوان کردند.

به گفته وی؛ کارخانه قند قهستان در شهر اسدیه نیز در روزهای گذشته پس از یک دهه تعطیلی مجدد راه‌اندازی و دستور رئیس جمهور در جمع مردم این شهرستان محقق شد.

استاندار گفت: بعد از استقرار دولت سیزدهم نهضت احیای واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل در استان شکل گرفت و نسبت به شناسایی واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل اقدام شد.

قناعت متذکر شد: از سال ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ تعداد ۴۰۵ واحد تولیدی و صنعتی استان احیا و فعال‌ سازی و یا به ظرفیت اسمی خود رسیده است.

وی ادامه داد: فضای همدلی و هم‌افزایی خوبی در استان و‌ دولت سیزدهم فراهم است و این روند ادامه خواهد داشت.

اهمیت ویژه دستگاه دیپلماسی به استان‌های مرزی

سخنگوی وزارت امور خارجه در این دیدار گفت: در دولت سیزدهم در حوزه روابط خارجی چند موضوع به عنوان اصل اساسی و رویکرد اعلامی و عملی دولت مورد توجه و اهتمام است.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه ادامه داد: داشتن روابط متعادل و متوازن با حوزه‌های مختلف جغرافیایی جهان و توجه جدی به حوزه آسیا و شرق و سیاست همسایگی و تقویت ارتباط خارجی با کشورهای همسایه مرزی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران مدنظر قرار دارد.

وی با بیان اینکه این سیاست در حوزه عمل هم با جدیت دنبال شده، افزود: در شرایطی که ما با یک نظم به هم‌ریخته و آشفته‌ای در سطح جهانی و با یک نظام در حال گذر و در حال حرکت در رو به رو مواجه هستیم، دولت با نگاه به وضعیت موجود و درک اهمیت موضوع آسیا و شرق و ظرفیت‌های مغفول مانده با جدیت در حوزه کشورهای همسایه این موضوع را به صورت ویژه مورد اهتمام خاص قرار داده است.

کنعانی در ادامه گفت: این رویکرد در حوزه اجرا و عملیات دستور کار وزارت امورخارجه مورد توجه جدی قرار گرفت و چند مؤلفه دلگرم‌کننده را در این رویکرد از جمله ارتقای حوزه های اقتصادی، سیاسی و تجاری با تعداد قابل توجهی از همسایگان شاهد هستیم.

به گفته وی؛ طی سال‌های گذشته در روابط با همسایگان به ظرفیت‌های موجود به اندازه کافی توجه نشده بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به بحث ارتقای محاسباتی با کشورهای همسایه عنوان کرد: در طول سال‌های گذشته به دلایل مختلف شاهد تنزل رابطه بودیم و تعدادی از کشورهایی که گذشته روابط سیاسی خود را تنزل جایگاه داده بودند با نگاه همسایگی، ارتقای سطح از نظر دیپلماتیک پیدا کرد و سفرا را مبادله کردیم.

وی با ذکر این نکته که به دلایل سیاسی و توطئه‌هایی که دیگران انجام داده بودند، روابط ما با تعدادی از کشورهای منطقه قطع شده بود و شاهد فقدان روابط دیپلماتیک با آن کشورها بودیم، خاطرنشان کرد: در سایه تدبیر و مدیریت و نگاه جدید به حوزه پیرامون و همسایگان به ویژه جهان اسلام، روابط ما با این کشورها از سر گرفته شد و ما شاهد روابط خوب، دوستانه و سازنده و نیز تداوم گفتگوها به منظور به فعلیت رساندن ظرفیت‌های موجود در جمهوری اسلامی و این دسته از کشورها هستیم.

کنعانی افزود: اتفاق دیگری که در حوزه نگاه به شرق افتاد بحث استفاده از ظرفیت اقتصادی و تجاری کشورهای دارای پتانسیل های اقتصادی بزرگ است لذا توسعه رابطه با چین با همین نگاه مورد توجه قرار گرفت و حجم محاسبات اقتصادی دو کشور ارتقای ویژه‌ای پیدا کرد.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه گفت: روابط با دیگر کشورهای منطقه از جمله روسیه، غرب آسیا، پاکستان، هند، بنگلادش و افغانستان مدنظر قرار گرفت و به طوری جدی سیاست توسعه روابط ارتقای ویژه‌ای پیدا کرده است.

به گفته وی؛ در دولت سیزدهم تکلیفی که برای وزارت امور خارجه در چهارچوب نگاه مقام معظم رهبری ایجاد شده بود، این بود که توسعه روابط اقتصادی و تجاری می‌بایست بخش بزرگی از ظرفیت های وزارت امور خارجه را به خود اختصاص دهد.

وی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی نگاه ویژه‌ای به حوزه توسعه روابط اقتصادی و تجاری دارد، افزود: تمامی ظرفیت‌های موجود را برای توسعه اهداف کشور در حوزه روابط اقتصادی و تجاری به کار برده‌ایم تا این موضوع محقق شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در این راستا نگاه به حوزه روابط همسایگی، استان‌های همجوار با کشورهای منطقه جایگاه ویژه ای پیدا کردند و استان‌ها با ظرفیت های عظیمی که در حوزه اقتصادی و منابع طبیعی و گذرگاه‌های مرزی در اختیار دارند، به منزله گذرگاه‌های کلیدی و حیاتی و رونق اقتصادی باید مدنظر قرار گیرند و دستگاه دیپلماسی به موضوع استان ها توجه ویژه کرده است.

وی با تأکید بر اینکه سفرهای استانی امروز اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده، تصریح کرد: ما باید از ظرفیت استان ها و شهرستان ‌های مرزی در جهت تحقق اهداف اقتصادی و تجاری کشور بهره ببریم و در این راستا شاهد اتفاقات مثبتی در توسعه روابط و افزایش نقش استان‌های مرزی در تحقق اهداف و برنامه‌های اقتصادی دولت هستیم.

کنعانی با بیان اینکه شاهد یک تحول چشمگیر و مهمی در دولت از جمله عضویت ایران در ساختارها و ساز و کارهای چند جانبه منطقه‌ای بودیم، افزود: ساز و کارهای چند جانبه اساساً یک فرصت و ظرفیت در روابط خارجی محسوب می شود و دولت سیزدهم به این موضوع توجه خاصی کرده و طی دو سال گذشته با سیاست‌گذاری خوب به نتیجه رسید و در عضویت کامل سازمان در آمدیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: در حوزه تقویت همکاری‌ها در چهارچوب اکو تلاش‌های جمهوری اسلامی تقویت شد، در حوزه همسایگی گروه همکاری چندجانبه اوراسیا مورد توجه ویژه قرار گرفت، عضویت جمهوری اسلامی در ساز و کار چند جانبه تجارت آزاد با اوراسیا امضا شد و این توافق اقتصادی و تجاری یک فرصت مهم در توسعه محاسبات با همسایگان شمالی محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: در حوزه دو جانبه و چندجانبه و سازوکارهای بزرگ اقتصادی پیشرفت‌های ملموس و چشمگیری داشته‌ایم و امیدواریم با پویایی بیشتر بتوانیم منویات مقام معظم رهبری هم در حوزه سیاست خارجی و هم موضوع اقتصاد و توسعه روابط تجاری و اقتصادی و خارجی را محقق کنیم.

کنعانی در ادامه گفت: در این راستا همه ظرفیت‌های ملی باید بکارگیری شود و همه دستگاه‌ها شاخه‌ های مکمل یکدیگرند و امیدواریم با این هم‌افزایی و پشتیبانی مردمی بتوانیم اهداف مقدس نظام را در حوزه بین‌المللی بیش از گذشته محقق کنیم.

به گفته وی؛ حضور و فعالیت دفتر وزارت امور خارجه در استان خراسان جنوبی یک ظرفیت خوب و مرکز تقویت ارتباطات است.

دولت سیزدهم در حوزه سیاسی و اقتصادی تصمیم‌های کارسازی گرفته است

در این دیدار آیت الله سیدعلیرضا عبادی ضمن قدردانی از تلاش دولت سیزدهم اظهار کرد: در دولت سیزدهم با تلاش خستگی‌ناپذیری که آیت‌الله رئیسی دارند، وزارت امور خارجه کشور نیز همپای رئیس جمهور تصمیم‌های کارساز در جهت فعالیت های سیاسی و اقتصادی دارد.

وی گفت: در کنار این تلاش‌ها، ارتباط با کشورهای همسایه و دوست خیلی حساب شده در حال انجام است و سیاست خارجی در این دولت نقش مؤثر اقتصادی دارد که بعد خود را نشان خواهد داد.

آیت‌الله عبادی با اشاره به ناپدید شدن هزاران پناهجو در اروپا، تصریح کرد: در چنین وضعیتی هیچ کسی از آنها سؤالی نمی‌پرسد، اروپایی‌ها در کفرشان هم نفاق دارند و امروز چهره آنان برای عوام هم آشکار شده و هر روز در آنجا علیه‌شان تظاهرات است.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان ادعای اروپا در خصوص دموکراسی و حکومت مردم بر مردم، گفت: سوابق و شناسنامه اروپایی ها نشان می‌دهد از ۵۰۰ سال قبل اروپای وحشی به جان مردم دنیا افتاده است.

آیت‌الله عبادی با اشاره به اینکه آمریکا همین اروپای وحشی است که بر روی قبر بومیان ساخته شد، بیان کرد: آیا نباید از راه‌اندازی جنگ‌های بین المللی و جنایات اروپایی‌ها سؤال شود و اینکه این چند هزار پناهنده به اروپا چه شدند و چه بلایی به سر آنان آمده است.

وی با بیان اینکه نظام و جامعه بین‌الملل اگر قانون ندارد پس چرا ادعا دارد و اگر قانون دارد چرا اجرا نمی‌شود، متذکر شد: انتظار داریم در دولت انقلابی و مردمی و ایمانی این موارد به صورت فنی هر روز از سازمان ملل و حقوق بشر و مدعیان حقوق کودک و زن سؤال شود .

امام جمعه بیرجند بیان کرد: جهان را برای همه بشریت جهنم کرده اند و باید فکری برای تمدنی شود که در آن نوع بشر نجات پیدا کند و تنها اسلام است که حرف برای دنیا دارد و امروز آن هایی که شعورشان سر جاست از جنایت های آمریکا و اسرائیل بیزارند.

وی در پایان گفت: در دولت سیزدهم در عین حال که همه بدنه همراه نیست اما کارهای عظیمی در حال انجام است و امیدواریم بیش از پیش موفق باشند.

همه موضوعات مرتبط با سیاست خارجی  را در سبد برجام قرار نخواهیم داد

ناصر کنعانی امروز،‌ 10 دی ماه در شورای اداری استان اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با مسئولان وزارت امور خارجه و سفیران جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اهمیت سیاست خارجی و نقش مهم آن در اداره و بهبود کشور، فرمودند:« با وجود توجه به عوامل اقتصادی و فرهنگی در تحلیل وضع کنونی کشور، غالباً از عامل سیاست خارجی غفلت می‌شود در حالی که سیاست خارجی خوب و موفق حتماً موجب بهبود وضع کشور می‌شود و در مقابل، اختلال و اشکال در سیاست خارجی باعث بروز مشکل در وضع عمومی کشور می‌شود که نمونه‌های آن نیز کم نبوده است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: رهبر معظم انقلاب با تبیین ضوابط و شاخص‌های سیاست خارجی موفق، «عزت» به معنای نفی و پرهیز از دیپلماسی التماسی، «حکمت» به مفهوم تعاملات و فعالیت ‌های خردمندانه و محاسبه شده و «مصلحت» به معنای انعطاف برای دور زدن موانع سخت و ادامه دادن مسیر را سه کلیدواژه اساسی در دیپلماسی کشور خواندند و مسئولان دیپلماسی کشور را به رصد دائم تحولات تدریجی و حوادث تأثیرگذار در نظم بین‌الملل برای بدست آوردن جایگاه شایسته ایران عزیز در نظم آینده جهان فراخواندند.

وی با بیان اینکه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، سیاست خارجی خوب و دستگاه دیپلماسی کارآمد را رکنی اساسی برای اداره موفق کشور برشمردند و با بیان ۶ ضابطه الزامی در سیاست خارجی گفتند: توانایی تبیین اقناع‌کننده در مسائل مختلف، اولین ضابطه یک سیاست خارجی موفق بود.

کنعانی عنوان کرد: «حضور اثرگذار و جهت‌بخش در پدیده‌ها، حوادث و جریان‌های مختلف سیاسی-اقتصادی جهان»، «رفع و کاهش سیاست‌ها و تصمیمات تهدیدآمیز علیه ایران»، «تضعیف کانون‌های خطرآفرین»، «تقویت دولت‌ها و مجموعه‌های متحد و همراه با ایران و توسعه عمق راهبردی کشور» و «قدرت تشخیص لایه‌های پنهان در تصمیمات و اقدامات منطقه‌ای و جهانی»، پنج ضابطه دیگری بود که رهبر معظم انقلاب در تشریح یک سیاست خارجی موفق و افتخارآمیز، بیان کردند.

گزارش ایکنا از حضور سخنگوی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه شعار دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی چند اصل و واژگان کلیدی داشت، تصریح کرد: توسعه روابط متعادل و متوازن با همه مناطق مختلف جغرافیای دنیا، نگاه ویژه به حوزه شرق آسیا یا به عبارتی آسیامحور و همسایه محور، رویکردهای اصلی دیپلماسی دولت سیزدهم است.

وی به سیاست خارجی متوازن جمهوری اسلامی ایران و استفاده از ظرفیت‌های موجود در همه حوزه‌های جغرافیایی و بین‌ المللی اشاره کرد و ادامه داد: مباحثی مثل برجام که طی چند سال  انرژی زیادی از دولت و دستگاه دیپلماسی را گرفت، تنها یکی از موضوعات سیاست خارجی دولت سیزدهم است و ما همه موضوعات مرتبط با سیاست خارجی  را در سبد برجام قرار نخواهیم داد.

کنعانی با بیان اینکه سیاست خارجی را موکول به پیشرفت و تحقق برجام و بازگشت طرف‌ها و پایبندی آنان به توافقات برجام نخواهیم کرد، گفت: در این دولت تلاش شد از دیپلماسی التماسی خارج شویم و در دنیا بر مبنای عزت ملی و منافع ملی و مصلحت کشور و ملت ایران عمل می‌کنیم و از موضع قدرت و اقتدار با دنیا صحبت می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در موضوع برجام، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد ما به عنوان عضوی از برجام تنها طرفی بودیم که به همه تعهداتمان عمل کردیم و در مقابل التزام و پایبندی به تعهد، از حقوق ملت ایران دفاع و حمایت خواهیم کرد و این رویکرد در برجام محقق شد.

وی با بیان اینکه ما در عین اینکه نشان دادیم به دیپلماسی و مذاکره از موضع عزت پایبندیم اما در تحقق حقوق ملت ایران در بحث حقوق هسته‌ای کوتاه نیامدیم، گفت: مصوبه قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی نیز به کمک دولت آمد و میزان غنی‌سازی هسته‌ای هم بیش از گذشته به لحاظ حجم و هم به لحاظ درصد غنی‌سازی افزایش بی‌سابقه‌ای پیدا کرده و تا سطح ۶۰ درصد غنی‌سازی صورت می‌گیرد و حجم مواد غنی شده اورانیوم بیش از گذشته افزاش یافته است.

کنعانی ادامه داد: چهارچوب‌های همکاری حقوقی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران با  سازمان بین المللی انرژی اتمی به قوت خود باقی است و به مقررات معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و توافقات جامع پارلمان هسته‌ای پایبند هستیم اما حقوق شناخته شده‌ای داریم که به عنوان عضوی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از حقوق ملت ایران دفاع و پاسداری خواهیم کرد.

وی؛ برای موضوع راهکاری سیاسی فلسطین طرح و ایده داریم که چند سال پیش در سازمان ملل متحد رسما به ثبت رسیده و آن طرح برگزاری رفراندوم در فلسطین است که خودشان سرنوشت خود را مشخص کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه در سیاست همسایگی، دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به ظرفیت‌های استانی است، افزود: استان های همجوار مرزی نقش مؤثری در تحقق این سیاست دارند.

کنعانی بیان کرد: در هیچ دوره‌ای معاونان وزیر خارجه به سفر استانی نمی‌رفتند اما اکنون این روند شکل گرفته و امیدواریم استان خراسان جنوبی به دلیل ظرفیت‌های عظیم طبیعی و مرزهای طولانی در تحقق سیاست همسایگی دولت کمک شایانی کند.

وی خاطرنشان کرد: دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان‌ها هم ظرفیت خوبی هستند که تلاش شده تعداد آن افزایش یابد و اختیارات بیشتری این دفاتر بدهیم.

اقتدار جمهوری اسلامی در عرصه‌های بین المللی

در ادامه جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی در شورای اداری استان با تبریک میلاد حضرت زهرا(س) و گرامیداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، اظهار کرد: بعد از استقرار دولت سیزدهم شاهد تحول در حوزه‌های مختلف در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی هستیم که یکی از این مجموعه‌ها وزارت امور خارجه است.

استاندار به سفر رئیس جمهور و وزیر امور خارجه به سازمان ملل و تمایل بسیاری از کشورهای ابرقدرت برای دیدار با آنان اشاره کرد و گفت: اکنون اقتدار جمهوری اسلامی را در عرصه‌های بین المللی شاهد هستیم.

قناعت با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی ایران در شانگهای، گروه بریکس، اتحادیه اوراسیا و برقراری ارتباط با عربستان، ادامه داد: دولت سیزدهم دیپلماسی عزتمندانه را جایگزین دیپلماسی التماسی کرد و در همین راستا موفقیت‌های بزرگی به دست آورده است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم نشان داد زبان دنیا را بلد است، عنوان کرد: وزارت امور خارجه به سفرهای خارجی بسنده نکرده و معاونین وزیر امور خارجه به سفرهای استانی هم توجه دارند.

استاندار در پایان و با اشاره به یکی از دستور کارهای  جلسه شورای اداری بر حضور منظم مدیران در نماز جماعت ادارات و محلات برای دیدار چهره به چهره با مردم تأکید کرد.

انتهای پیام
captcha