کد خبر: 4181651
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۴
مدیر عامل بانک خون بندناف رویان جهاددانشگاهی بیان کرد:

ذخیره‌سازی ۲۰۰ هزار نمونه خون بند ناف در کشور

ضرابی با بیان‌اینکه ۲۰۰ هزار نمونه خون بند ناف در کشور ذخیره‌سازی شده است، گفت: سلولهای بنیادی در بند ناف در بیماری مانند تالاسمی، کم خونی مادرزادی و سرطانها کاربرد دارد؛ ضمن اینکه ۵۵ درصد نمونه خون بند ناف مربوط به پسران و ۴۵ درصد مربوط به دختران است.

ضرابی مدیر عامل خون بندناف جهاد دانشگاهی

به گزارش ایکنا از گلستان، مرتضی ضرابی، مدیر عامل بانک خون بندناف رویان جهاددانشگاهی در نشست خبری که امروز، 22 آبان در سالن شهید امرالله نادران جهاددانشگاهی گلستان برگزار شد، نقش رسانه را در آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی خانواده‌ها در ذخیره‌سازی بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: اهمیت و توجه به ذخیره‌سازی خون بند ناف در دنیا بسیار اهمیت دارد تا جایی که در یک روز در سال 15 نوامبر را به عنوان روز جهانی ذخیزه‌سازی خون بندناف نامگذاری شده که جا دارد از مرحوم دکتر آشتیانی یادی کنیم؛ نتایج و ثمراتی که امروز شاهد آن هستیم، همگی حاصل تلاش و مجاهدت‌های آن بزرگوار بوده است.

ضرابی با بیان‌اینکه خون بند ناف یک منبع ارزشمند از سلول‌های بنیادی به شمار می‌رود که در درمان بیماری‌های بدخیم به ویژه بیماری‌هایی با منشا خونی مؤثر است، افزود: تاکنون ۲۰۰ هزار نمونه خون بند ناف در کشور ذخیره‌سازی شده است و به طور میانگین سالانه ۲۰ تا ۲۵ هزار نمونه جدید نیز اضافه می‌شود.

مدیر عامل بانک خون بندناف رویان جهاددانشگاهی با بیان‌اینکه خون بند ناف خونی که در بندناف و جفت وجود دارد که دور ریخته می‌شود، اظهار کرد: جمع‌آوری خون بند ناف در حین زایمان در بازه زمانی 3 الی 5 دقیقه انجام می‌شود که 80 الی 200 میلی لیتر خون ذخیره‌سازی می‌شود.

وی به بانک خون بندناف عمومی و خصوصی اشاره کرد و گفت: در بانک خون بند ناف عمومی 5 هزار و 100 نمونه ذخیره‌سازی صورت گرفته که در این ذخیزه‌سازی خانواده‌ها برحسب تمایل می‌توانند خون بند ناف را به خانواده‌های دیگر اهدا کنند اما در بانک خون بند ناف خصوصی خانواده‌ها با مراجعه به مراکز مربوطه ذخیره‌سازی خون بندناف قراردادی را تنظیم کرده و هزینه اولیه بالغ بر 8 میلیون تومان که به تناوب آن سالانه 400 هزار تومان برای شارژ پرداخت می‌شود.

ضرابی تصریح کرد: مرکز ذخیره‌سازی خون بند ناف وابسته به جهاددانشگاهی در استان گلستان از سال 1397 راه‌اندازی شده که در سال 1402 نزدیک به هزار و 500 نمونه جمع‌آوری شده است؛ این آمار نسبت به سال قبل 60 درصد افزایش داشته است که با این روند سالانه 25 هزار نمونه جدید پیش‌بینی کردیم.

وی با بیان‌ اینکه ۱۷ درصد نمونه‌ها مربوط به زایمان طبیعی و ۸۳ درصد مربوط به سزارین است، افزود: سلول‌های بنیادی در بند ناف در بیماری‌هایی مانند تالاسمی، کم خونی مادرزادی و سرطان‌ها کاربرد دارد؛ ضمن اینکه ۵۵ درصد نمونه خون بند ناف مربوط به پسران و ۴۵ درصد مربوط به دختران است.

مدیر عامل بانک خون بندناف رویان جهاددانشگاهی با بیان‌ اینکه امروزه در سطح کشور ۴۵ دفتر نمایندگی فعال داریم که به مراکز پیوند و بیماران نیازمند به سلول‌های بنیادی خدمات ارائه می‌دهند، گفت: امروزه ثابت شده است که سلول‌های بنیادی قادر به درمان محدوده وسیعی از بیماری‌های مزمن و حاد هستند و تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌هایی چون پارکینسون، بیماری‌های قلبی، کبدی، دیابت، دیستروفی عضلانی، آسیب‌های نخاعی و سکته در حال انجام است.

وی گفت: در حال حاضر ۱۵ مرکز پیوند در کشور وجود دارد که برای بیماری‌هایی که منشأ خونی دارند اقدام می‌کنند و نیاز است تعداد این مراکز بیشتر شود زیرا سلول‌های بنیادی پتانسیل درمان ۸۰ نوع بیماری خونی و غیر خونی را دارند.

انتهای پیام
captcha