به گزارش ایکنا از گلستان، آیتالله علوی گرگانی عالم وارسته و مرجع دینی عالم تشیع بود؛ نفس او گرمابخش محافل و مجالس بود و هرسال در ایام ماه مبارک رمضان در مسجد جامع گرگان شیفتگان عصمت و طهارت(ع) پای منبر او مینشستند و از سخنان ایشان بهرهمند میشدند.
آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی، خرداد ۱۳۱۸ هجری شمسی مطابق با 20 جمادی الثانی ۱۳۵۹ هجری قمری در نجف اشرف به دنیا آمد. ایشان در هفت سالگی به همراه پدر گرامی اش مرحوم آیتالله سید سجاد علوی گرگانی که از عالمان برجسته گرگان و مازندران بود، به ایران آمد.
آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی در محضر آیات عظام بروجردی، امام خمینی، گلپایگانی، اراکی، محقق داماد، حائری یزدی، موسوی گلپایگانی، شاهرودی، خویی و زنجانی، تلمذ کرد.
معظمله، از فضلا و اساتید سطوح عالی حوزه علمیه، از همان سالهای نخست تحصیل علوم دینی، به نشر آموختههای خود پرداخت و عمر پربرکت خویش را به تدریس و تبلیغ دین و تألیف بیش از ۶۰ اثر در این حوزه گذرانید.
آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در راهپیماییهای طلاب و فضلای حوزه علمیه قم همواره شرکت داشت و پس از پیروزی انقلاب هم، از سوی حضرت امام به عضویت دادگاه عالی قم درآمد.
ایشان برای شرکت در جبههها در دوران دفاع مقدس، چند بار جلسه درس خود را تعطیل کرد و همراه با شاگردانش به جبههها شتافت.
پس از رحلت حضرت امام، معظمله، بیشترین حمایتها را از نظام جمهوری اسلامی و رهبری حضرت آیتالله العظمی خامنهای داشت و در سخنرانیهای عمومی و دیدار با اقشار، از مواضع حکیمانه رهبری تقدیر و همگان را به اطاعت از ایشان توصیه میکرد.
ایشان علاوه بر اجازه مصرف بخشی از وجوه شرعیه برای ساخت مساجد و حسینیهها، خود نیز در تأسیس چند موسسه عام المنفعه، اقدام کرد.
آیتالله العظمی علوی گرگانی که به زیور علم و تقوا آراسته است و همگان او را به تواضع و فروتنی میشناسند.
وی دارای تألیفاتی در زمینه فقه، اصول فقه، حدیث و رجال است که از جمله این آثار میتوان به توضیح المسائل(به زبانهای فارسی و اردو)، منهج الصالحین (رساله توضیح المسائل عربی)، اَجوِبة المسائل(پاسخ به جدیدترین استفتائات)، منهج النّاسکین (مناسک حج عربی)، المَناظر النّاضرة فی اَحکامِ العترةِ الطاهره(فقه اجتهادی)، نورالهدی(تعلیقه بر عروة الوثقی)، گلچینی از انوار اخلاقی (برگزیده درس اخلاقهای ایشان)و رهتوشه پارسیان (شرح وصیتهای پیامبر اسلام(ص)به ابوذر غفاری) بر جای مانده است.
اواخر بهمن امسال معظمله، به سبب ضعف جسمانی در بیمارستان خاتم الانبیاء تهران بستری و پس از طی دوره درمان و بهبودی، یک هفته بعد مرخص شد اما 20 اسفند امسال، ایشان دوباره به سبب تب بالا، در قم بستری شد و ساعتی پیش در سن 82 سالگی دعوت حق را لبیک گفت.
دفتر آیت العظمی علوی گرگانی با تسلیت این ضایعه بزرگ به مردم شریف ایران و به ویژه استان گلستان تسلیت گفت.
انتهای پیام