کد خبر: 4012435
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۶
نماینده ولی فقیه در گلستان:

فقه دویست سال پیش مناسب نیازهای امروزی بشر نیست

نماینده ولی فقیه در گلستان با بیان اینکه حوزه با سبک آموزش گذشته نمی تواند تاثیرگذار بماند، افزود: امروز نیازهای بشر متحول و گسترده‌تر شده است و اگر فقه ما در همان مسیری را که دویست سال قبل بوده باقی بماند، در دنیای امروز فراموش خواهیم شد.

به گزارش ایکنا از گلستان،  به نقل از دفتر نمایندگی ولی فقیه در گلستان آیت‌الله سید کاظم  نورمفیدی،  نماینده ولی فقیه در گلستان  در آیین افتتاح مرکز تخصصی حضرت ولی عصر(عج) استان گلستان که روز گذشته ۱۹ آبان برگزار شد، بیان کرد: در گذشته یک پزشک بیماری‌های همه اجزای بدن انسان را درمان می‌کرد. اما امروز حتی جزئی از اجزای بدن انسان مثل گوش، چشم و ... خودش دارای فوق تخصصی های مختلف است. لذا در حوزه علوم اسلامی هم باید موضوعات بسیار تخصصی و ریز مورد کاوش و پژوهش قرار گیرد و متخصصان خبره پرورش یابند.

بنیانگذار حوزه علمیه امام خمینی(ره) و مرکز تخصصی ولی عصر(عج) گفت: خدا را شکرگذارم که حوزه های علمیه در مسیر راه‌اندازی مراکز تخصصی گام گذاشتند و چند سالی است مشغول تلاش و فعالیت در این عرصه مهم هستند. جهان امروز به طور کلی عوض شده و روز به روز هم دانش‌ها گسترده‌تر می‌شوند. این نیاز از گذشته در حوزه های علمیه احساس می‌شد و دغدغه بزرگان حوزه هم بود، مرحوم آیت‌الله العظمی اراکی (ره) از استاد بزرگ و موسس حوزه علمیه قم مرحوم  حاج شیخ عبدالکریم حائری نقل می کرد که نظر ایشان بر این بود که باید در حوزه‌های علمیه تحول ایجاد شود، چرا که اگر فردی بخواهد تمام ابواب فقه را  بررسی و استنباط  کند. یقینا عمرش کفاف نمی‌کند، بنابراین باید هر بابی از فقه برای خودش یک مجتهد خاصی داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان بیان کرد: مدتی است که از عزیزان حوزه خواسته‌ام به منظور الگوبرداری بهتر از اهل بیت(ع) گروهی از طلاب در رابطه با سبک زندگی اهل بیت(ع) که همان سبک زندگی اسلامی است مشغول تحقیق در منابع  شیعه و سنی شوند و آنچه را  که می‌شود، به عنوان سیره پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) جمع آوری کنند، بحمدالله این کار در این مرکز تخصصی شروع شده است. این یک درد است که ما شناخت کاملی از اهل بیت(ع) نداشته باشیم و به جامعه ارائه ندهیم. قطعا جمع آوری این منابع از سبک زندگی ائمه اطهار(ع) به درد حوزه‌های علمیه، اساتید دانشگاه و توده‌های مردم خواهد خورد.

آیت‌الله نورمفیدی تصریح کرد: طلاب باید گستره فعالیت آینده خود را محدود به استان و یا حتی کشور خود نکنند و به فکر ترویج اسلام در دنیا باشند از اینرو باید به دنبال فرا گرفتن زبان انگلیسی و عربی هم باشند تا توانایی گفت‌وگوی بهتر با دنیا را پیدا کنند، یقینا این امر مهم  مستلزم این است ضمن فرا گرفتن علوم حوزوی  یاد گرفتن زبان خارجی را هم در برنامه تحصیلی خود داشته باشند.

انتهای پیام
captcha