سازمان دارالقرآن مرکز رسمی اعطای مجوز چاپ و نشر قرآن است
کد خبر: 3650262
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۰
زرنگار در برنامه رصد:

سازمان دارالقرآن مرکز رسمی اعطای مجوز چاپ و نشر قرآن است

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن با اشاره به کاهش 30 درصدی چاپ قرآن به خط عثمان طه گفت: امسال در مجلس ترویج قرآن به خط مفاخر ایرانی به ویژه مرحوم نیریزی مصوب شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی شبکه قرآن و معارف سیما، احمد زرنگار معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن در برنامه رصد شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به اینکه این معاونت از سال 94 شروع به تصحیح قرآن‌های موجود در کشور کرد گفت: اکنون تمام ناشران برای چاپ قرآن باید از ما مجوز چاپ و نشر قرآن بگیرند.
وی با بیان اینکه ناشران باید قبل از چاپ یک نسخه از قرآن را به معاونت نظارت بیاورند افزود: حدود 10 تا 12 روز اغلاط احتمالی بررسی و تصحیح و پس از آن مجوز چاپ اعطا می‌شود. بعد از آن هم ناشران باید یک نسخه از قرآن چاپ شده را مجدد به معاونت بیاوردند تا پس از بررسی مجوز چاپ بگیرند.
زرنگار با اشاره به اینکه مرکز طبع و نشر به قرآن‌هایی که خود چاپ می‌کند مجوز می‌دهد گفت: پس از اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که ما قرآنی مختص جمهوری اسلامی داشته باشیم مرکز طبع و نشر هم قرآنی به چاپ رساند.
معاون نظارت بر چاپ و نشر دارالقرآن با بیان اینکه ما چهار نوع قرآن همچون قرآن‌های مصری, پاکستان و هندی یا همان شبه قاری, ایرانی و طبع و نشر داریم خاطر نشان کرد: هدف مرکز طبع و نشر کاهش اعراب است البته ما معتقدیم کاهش علامت باید طوری باشد که افراد راحت بتوانند قرآن را بخوانند بر همین اساس شاید این نوع کتابت برای همه مردم قابل خواندن نباشد.
وی با اشاره به اینکه مرکز رسمی اعطای مجوز سازمان دارالقرآن است افزود: اعطای مجوز در دارالقرآن و مرکز طبع و نشر موازی کاری زیادی نیست؛ چرا که مرکز رسمی برای اعطای مجوز ما هستیم و مرکز طبع و نشر تنها به قرآن‌هایی که خود چاپ می‌کند مجوز می‌دهد.
زرنگار در ادامه به ترویج چاپ قرآن با خط اساتید ایرانی اشاره کرد و گفت: 8 شهریور 96 جلساتی در مجلس بود که نماینده نیریز ماده واحده ای به مجلس بردند که خط استاد نیریزی ترویج یابد که مقرر شد کتابت قرآن به رسم الخط مفاخر ایرانی بویژه خط استاد نیریزی که به فرموده رهبری در قله است توسعه یابد.
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن با بیان اینکه مرحوم نیریزی بیش از 100 بار قرآن را کتابت کرده که برخی از آنها در اختیار ما است تصریح کرد: محدودیتی که در رسم قیاسی خط استاد نیریزی وجود دارد جلوی پیشرفت چاپ این خط را گرفته است اما هم اکنون بسیاری از اساتید خوشنویس کشورمان هم قرآن را کتابت کردند که قابل تقدیر است اما ما همچنان دنبال نشست‌هایی با مسئولان هستیم تا قرآن‌های با خطوط خوشنویسان ایرانی بویژه استاد نیریزی را ترویج دهیم.
وی در ادامه به کاهش 30 درصدی چاپ قران به خط عثمان طه اشاره کرد و افزود: هم اکنون با تلاش‌های صورت گرفته چاپ قرآن به خط اساتید ایرانی ترویج یافته و ناشران هم از چاپ این خطوط استقبال می‌کنند.
captcha